15 / 08 / 2022


Odată pentru totdeauna: Cine și cum completează certificatul de deces al unui pacient infectat cu COVID | .News

Deces (sursă foto: Pikist) Prof. Dr. George Cristian Curcă, directorul INML, susține că un deces al unui pacient infectat cu…

De redactia , in Actualitate , at 14/11/2020

Deces (sursă foto: Pikist)
Prof. Dr. George Cristian Curcă, directorul INML, susține că un deces al unui pacient infectat cu COVID-19 nu poate fi atribuit unei boli pre-existente. Mai mult, ea explică și procesul emiterii certificatului de deces și alte informații importante, conform PressHub. 
„Decesul la un pacient confirmat cu COVID-19 nu poate fi atribuit unei boli pre-existente (de exemplu cancer, afecțiuni hematologice etc.) și COVID-19 trebuie raportat drept cauză a decesului, independent de condițiile medicale preexistente care se supectează că au favorizat evoluția severă a COVID-19. COVID-19 trebuie menționat pe certificatul de deces drept cauză a decesului pentru toate persoanele decedate la care COVID-19 a cauzat decesul sau se presupune că a cauzat sau a contribuit la deces”, spune directorul INML.
„Familia nu e niciodată consultată ce să se scrie în CMCD. Completarea acestuia nu are la bază o discuție sau o negociere asupra cauzelor medicale ale morții”, adaugă George Cristian Curcă.
Dr. Alis Grasu, manager al SABI, confirmă și ea informațiile expuse de directorul INML.
„Obligația de a certifica decesul unui pacient îi revine medicului curant”, mai explică George Cristian Curcă.
Despre banii vehiculați că că i-ar primi rudele decedaților și lipsa autopsiilor
„În România s-au efectuat până acum peste 200 de autopsii medico-legale dispuse de organele de justiție în cazuri COVID confirmate. Suntem printre țările cu cele mai multe autopsii în cazuri COVID pozitiv din lume, contrar a ceea ce se susține în unele dintre comunicatele mass-media fără a se solicita verificarea la sursă a informațiilor”, a mai precizat directorul INML.
„Familia nu este consultată niciodată asupra a ceea ce să se scrie în CMCD, care este un act medico-legal, iar medicul care îl semnează răspunde pentru ce a completat”, spune Alis Grasu.
„Nu se acordă niciun fel de fonduri speciale nici medicului,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: