01 / 08 / 2021


Oamenii de știință vor ca un minut să aibă de acum 59 de secunde / De ce o astfel de schimbare? | .News

Oamenii de știință consideră că introducerea unor ”secunde de salt” este cea mai bună metodă pentru a regla schimbările permanente…

De redactia , in Actualitate , at 18/01/2021

Oamenii de știință consideră că introducerea unor ”secunde de salt” este cea mai bună metodă pentru a regla schimbările permanente ce au loc în măsurarea timpului. Practic, la momentul actual, Pământul se învârte mai rapid datorită mai multor factori, iar de aici, dorința oamenilor de știință de a scădea secundele ce formează un minut. Cu toate acestea, criticii consideră că schimbarea va face mai mult rău. Prin urmare, cum este mai bine?
Ne place să susținem că există doar două lucruri certe: moartea și taxele pe care trebuie să le plătim. Dar, mai nou, o altă incertitudine apare în prim plan: Ar trebui să modificăm modul în care percepem și numărăm modificarea timpului?
O nouă sugestie a cercetătorilor susține că ar trebui să introducem măcar ”o secundă negativă de salt”. Mai exact, dacă vom accepta că minutul este acum format din 59 de secunde, asta ne-ar alinia mai bine cu rotația reală a Pământului, informează Popular Mechanics.
Acest lucru se întâmplă după un an marcat de multe zile mai scurte decât media și după câțiva ani în care Pământul s-a rotit mai repede decât poate până acum.
Timpul (sursa foto: Wikimedia Commons)
Ce s-ar întâmplă de fapt?
În primul rând, schimbarea ar avea efect mai ales pentru cercetătorii care elaborează instrumente științifice care țin cont de parametrul ”timp”. Orice miime de secundă contează și nu putem să spunem că aceste secunde pierdute s-ar reporta vreodată. Odată pierdute, ele afectează cercetările și prin extrapolare, ne afectează și pe noi, neavând cum să mai beneficiem de pe urma unor cercetări revoluționare, de exemplu.
Din păcate, adăugarea unor astfel de ”secunde de salt” ar putea avea consecințe destul de grave. Conform New York Post, atunci când în 2012 a fost adăugată o astfel de secundă, o serie de servere de site-uri ”au căzut”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: