21 / 09 / 2021


Oamenii de știință au descoperit că cerumenul măsoară stabil cortizolul, factor principal implicat în depresie | .News

Ureche umană în interiorul căreia se poate afla cerumen (sursa foto: Wikipedia) Un test care utilizează ceara urechii (cerumen) pentru…

De redactia , in Actualitate , at 04/11/2020

Ureche umană în interiorul căreia se poate afla cerumen (sursa foto: Wikipedia)
Un test care utilizează ceara urechii (cerumen) pentru a măsura nivelurile hormonului de stres cortizol ar putea „transforma diagnosticul și îngrijirea a milioane de persoane cu depresie sau condiții legate de stres”, au spus oamenii de știință citați de The Guardian. 
Cercetătorii consideră că testul, care poate fi făcut acasă fără supraveghere clinică, poate avea, de asemenea, potențialul de a măsura glucoza sau anticorpii Covid-19 care se acumulează în ceara urechii.
În timp ce testele de sânge, urină și salivă ar putea fi utilizate pentru a măsura cortizolul, dr. Andres Herane-Vives, de la Institutul de Neuroștiințe Cognitive al Universității din Londra, a spus că aceste probe ar putea urmări doar nivelurile pe termen scurt, mai degrabă decât nivelurile cronice de cortizol.
Herane-Vives, cercetătorul principal al studiului, publicat în revista Heliyon, a declarat: „Analizarea nivelului de cortizol este dificilă deoarece nivelurile hormonului pot fluctua, astfel încât o probă ar putea să nu fie o reflectare exactă a nivelurilor cronice de cortizol ale unei persoane. Mai mult decât atât, metodele de eșantionare pot induce stresul și pot influența rezultatele”.
„Dar nivelurile de cortizol din ceară par a fi mai stabile și, cu noul nostru dispozitiv, este ușor să prelevăm un eșantion și să îl testăm rapid, ieftin și eficient”.
Dispozitivul de testare dezvoltat de echipa sa seamănă cu un tampon de bumbac, dar are o frână care îl împiedică să intre prea departe în ureche și să provoace daune.
Noul dispozitiv conține materiale organice, cu o soluție care a fost testată pentru a fi cea mai eficientă și mai fiabilă la prelevarea probelor, au spus cercetătorii.
Studiul pilot a implicat o echipă de cercetători din Marea Britanie, Chile și Germania, care au recrutat 37 de participanți la studiu pentru a compara diferite tehnici de prelevare a cortizolului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: