18 / 06 / 2021


O universitate din România va permite plata taxelor pentru admitere în monedă virtuală

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va fi prima instituție de studii superioare din România care va permite plata taxelor pentru…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 09/04/2021

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va fi prima instituție de studii superioare din România care va permite plata taxelor pentru admitere din acest an într-o monedă virtuală. Criptomoneda în care se vor putea efectua plățile va fi EGLD, dezvoltată de startup–ul sibian Elrond.
Posibilitatea de plată cu monedă virtuală urmează să fie implementată și va fi disponibilă pentru prima dată în sesiunea de admitere din luna iulie a acestui an. 
ULBS a ales să convertească EGLD în RON prin intermediul unui procesator de plăți, fără costuri suplimentare față de costul unei plăți cu cardul bancar clasic. Printre potențialele beneficii ale criptomonedelor sunt posibilitatea de a efectua transferuri fără limitări geografice, costuri reduse de tranzacționare și posibilitatea de verificare publică a tranzacțiilor.
Parteneriatul cu Elrond vine în contextul disponibilității ULBS de a colabora cu mediul de afaceri din Sibiu, dar și al dorinței comune de a contribui la eficientizarea proceselor prin digitalizare.
Elrond este un startup din Sibiu care dezvoltă o rețea de tip blockchain. A fost fondat de o echipă de cercetători, antreprenori și programatori care doresc să aducă îmbunătățiri arhitecturilor blockchain deja existente, precum Bitcoin și Ethereum. Acesta este un prim pas în parteneriatul dintre ULBS și compania sibiană Elrond, pe viitor dorindu-se desfășurarea și a altor proiecte, inclusiv de cercetare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: