27 / 07 / 2021


O tânără româncă din Spania a fost decorată de Regele Felipe

O româncă în vârstă de 32 de ani din Spania, Alice Mihaela Cozma, a fost decorată de Regele Felipe al…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 21/06/2021

O româncă în vârstă de 32 de ani din Spania, Alice Mihaela Cozma, a fost decorată de Regele Felipe al VI-lea cu Ordinul de Merit Civil. Tânăra, alături de alte 23 de persoane, a primit distincţia pentru eforturile sale depuse în folosul comunităţii locale din oraşul în care trăieşte, în timpul pandemiei. 

Ea este voluntar la Crucea Roşie, unde este asistentă şi şofer de ambulanţă.

Ea studiază în prezent pentru a deveni infirmieră şi este angajată la o farmacie. Tânăra şi-a pierdut mama de mică, iar la 19 ani a plecat din România în Spania, scrie Digi24.ro.

Prin ceremonia de acordare a Ordinului de Merit Civil, regele Spaniei îi răsplăteşte pe cetăţenii anonimi şi harnici, care pun binele comun mai presus de propriile interese. 

„Nici în cele mai frumoase vise ale mele nu m-aş fi putut gândi la acest lucru”, a spus Mihaela despre momentul în care a primit medalia. Românca a povestit pentru publicaţia locală Canal Extremadura că în ultimul an „cel mai rău lucru a fost să văd oamenii plângând pe stradă”.

(foto: abc.es)

Pe lângă ceremonia oficială de decernare a medaliilor şi rostire a discursurilor, familia regală spaniolă petrece momente în privat cu câştigătorii, într-o altă încăpere a Palatului Regal, care nu este accesibilă camerelor de luat vederi. În acel moment, toţi laureaţii au ocazia de sta câteva minute cu regele şi regina şi cu fiicele acestora.

Alice a obţinut astfel fotografie mult dorită cu prinţesa Leonor şi cu Infanta Sofia, fiicele cuplului regal.

Presa spaniolă scrie că regele Felipe a fost cucerit de accentul româncei care trăieşte în Extremadura. „M-am simţit foarte mândră, a fost o onoare să mă întâlnesc cu toţi câştigătorii.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: