26 / 02 / 2024


O tânără de 25 de ani și copilul ei nou-născut au murit în maternitate. A fost deschisă o anchetă – BotosaniNews.ro

By redactia , in Actualitate , at 05/12/2023

Inspectorii de sănătate publică au deschis o anchetă la Maternitatea Arad, unde o tânără de 25 de ani a murit, marţi, împreună cu copilul născut în urma unei cezariene. Medicii spun că pacienta fusese adusă la spital cu ambulanţa în stare gravă din cauza unei infecţii respiratorii severe.
Gravida fusese adusă la Secţia Clinică Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean în cursul zilei de luni, pentru că respira foarte greu şi avea febră, scrie Digi24.
„A fost adusă la spital cu ambulanţa, pentru febră la domiciliu, cefalee, tuse şi dispnee la efortul de tuse. Colegii au preluat-o, mai ales că era la termen cu sarcina, şi pentru că avea o stare influenţată au ţinut-o pe secţie. Sub tratament antibiotic s-a ameliorat parţial starea ei, dar din păcate în cursul nopţii, în jurul orei 4,30, dispneea s-a accentuat, motiv pentru care a fost preluată de serviciul de terapie intensivă şi s-a reuşit stabilizarea pacientei. Starea ei a fost bună până pe la orele 7,30, când în echipă completă s-a decis să se efectueze de urgenţă cezariană, în scop vital fetal dar şi matern, pentru a-i uşura pacientei respiraţia. În timpul intervenţiei, copilul nu a putut fi salvat, nu s-a putut resuscita, deşi au existat tentative. Ulterior, mama a prezentat stop cardiac ce a fost resuscitat de echipa operatorie şi după două ore de la terminarea operaţiei pacienta a decedat”, a declarat, marţi, medicul-şef al secţiei, Gheorghe Furău, potrivit Agerpres.  Acesta a precizat că sarcina nu fusese luată în evidenţa vreunui medic, în condiţiile în care femeia a revenit în ţară din Belgia în urmă cu trei săptămâni.
Conform şefului maternităţii, cauza decesului tinerei şi copilului a fost o bronhopneumonie de etiologie virală, fiind exclusă, în urma testelor, infecţia cu SARS-CoV-2.
„O echipă a inspecţiei sanitare se va deplasa la spital pentru a vedea în ce condiţii s-a produs acest eveniment. În momentul în care primim de la Medicina Legală rezultatele anatomopatologice, se va forma o comisie şi se vor urma procedurile”, a declarat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Cecilia Irimie. Tânăra decedată era din oraşul Sântana şi mai avea doi copii.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *