22 / 06 / 2021


O primărie cere deschiderea punctului de frontieră Isaccea–Orlovka pentru pasageri

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România analizează deschiderea punctului de trecere a Dunării cu bacul între orașul Isaccea…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 05/02/2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România analizează deschiderea punctului de trecere a Dunării cu bacul între orașul Isaccea (România) și localitatea Orlovka (Ucraina) și pentru călători.
O solicitare în acest sens a fost depusă de Anastase Moraru, primarul orașului Isaccea.  „Ţinând cont că limitarea impusă prin HG nr. 3/13.01.2021, la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă este valabilă până la data de 12.02.2021, vă rugăm să analizaţi posibilitatea ridicării restricţiei privind trecerea de pasageri prin punctul de frontieră Isaccea (România) – Orlovka (Ucraina), începând cu data de 13.02.2021, punctului de trecere a frontierei reprezentând un factor crucial în dezvoltarea zonei”, se arată în document.
Edilul argumentează necesitatea deschiderii punctului de frontieră și pentru pasageri din punct de vedere economic. „În condițiile în care infrastructura celor două puncte de frontieră Orlovka și Isaccea a fost realizată prin investiții private, care au fost puse în mod gratuit la dispoziția autorităților statului, apare necesitatea creării condițiilor economice necesare desfășurării activităților specifice atât pentru comunicația de marfă cât și pasageri. Subliniem și faptul că Ucraina nu se află în prezent pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, aceeași situație fiind valabilă și pentru cetățenii români care călătoresc în Ucraina şi pentru care nu se impune carantinarea sau izolarea”, a precizat primarul Anastase Moraru.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: