21 / 09 / 2021


O planetă ultrafierbinte de tipul lui Neptun, descoperită pe orbita unei stele din categoria Soarelui | .News

Exoplaneta (Space.com) Astronomii au anunţat descoperirea unui nou tip de exoplanetă – o planetă de tipul lui Neptun, dar ultrafierbinte…

De redactia , in Actualitate , at 22/09/2020

Exoplaneta (Space.com)
Astronomii au anunţat descoperirea unui nou tip de exoplanetă – o planetă de tipul lui Neptun, dar ultrafierbinte şi nu rece aşa cum este cazul celei de-a 8-a planete din Sistemul Solar, conform unui studiu apărut luni în publicaţia Nature Astronomy, transmite Space.com.
Temperatura acestei planete este foarte ridicată pentru că se află de 60 de ori mai aproape de steaua sa decât se află Pământul faţă de Soare.
Studii anterioare ajungeau la concluzia că aproximativ 1 din 200 de stele din categoria Soarelui au câte o planetă la o distanţă orbitală atât de mică încât îşi încheie mişcarea de revoluţie în mai puţin de 24 de ore. Astronomii au denumit aceste obiecte cosmice „planete de perioadă ultrascurtă”, potrivit Agerpres.
Toate planetele de perioadă ultrascurtă cunoscute erau fie planete telurice (din clasa Terrei), fie planete de tipul „Jupiter fierbinţi” (gigantice planete gazoase cu diametrul de peste 10 ori mai mare decât al Pământului).

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: