22 / 06 / 2024


O nouă promisiune din partea lui Ciolacu: „Peste 950 de kilometri de cale ferată se vor moderniza în 2026” – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 21/12/2023

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că România va moderniza peste 950 de kilometri de cale ferată cu ajutorul fondurilor europene atrase prin PNRR, el menţionând, în acest context, că în dezvoltarea logistică a unei ţări trebuie acordată o atenţie deosebită şi căilor ferate.

Iată ce a spus acesta: „O ţară, logistic, nu se poate dezvolta numai rutier. Trebuie o atenţie deosebită şi la modernizarea căilor ferate, şi şi-aici, ca şi la CNAIR, ministerul Transporturilor are o echipă foarte bună şi, din câte ştiu eu, din PNRR, deci, cu alte cuvinte, cu execuţie până în anul 2026, sunt peste 950 de kilometri de cale ferată în modernizare prin PNRR, numai bani europeni. Şi tot din câte cunosc eu, săptămâna viitoare domnul ministru o să semneze ultimele contractări pe aceşti 950 de kilometri.”

El a mai arătat că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, trimite spre Comisia Europeană Cererea de plată numărul 3, în valoare de 2,7 miliarde euro, bani care ar urma să ajungă în România anul viitor.

Amintim că Marcel Ciolacu a mai promis și 1.000 de kilometri de autostradă în următorii 5-7 ani. Cele 8 spitale regionale promise de PSD au rămas pe hârtie, iar lista cu promisiuni populiste poate continua…

 » Citeste mai mult

Comentarii