26 / 02 / 2024


O nouă promisiune de anul nou – Ciolacu:Pensiile mici vor creşte, iar cele mari vor stagna

By editor , in Actualitate , at 31/12/2023

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că începând cu 2024, prin recalculare, pensiile mici vor creşte, iar cele mari vor stagna, îndemnând pensionarii să îşi compare suma de pe fluturaş cu pensia medie din România.

Iată ce a spus acesta: „Ce mă deranjează e că vorbim tot timpul de pensionari, parcă ar fi săracii oameni o povară. (…) Sunt oameni cu 1.500 lei şi, tot timpul, când vorbim de buget, se întreabă de unde se măresc pensiile. Dar ce aveţi cu pensiile oamenilor? Până şi Comisia ne-a spus: ‘Faceţi ceva că sunt prea mici pensiile’. De aceea, avem mărirea de 13,8% de la 1 ianuarie 2024 şi de la 1 septembrie recalcularea pensiilor. Prin recalculare, pensiile mici vor creşte, iar cele mari vor stagna. Oamenii au ieşit la pensie pe diferite legislaţii. Sunt mult prea multe inechităţi şi asta încercăm, prin noua lege a pensiilor, finalizată anul acesta, încercăm să închidem aceste inechităţi”

Întrebat despre discrepanţa dintre pensiile obişnuite şi cele din Justiţie, Ciolacu a spus: „Eu nu pot să modific nimic din trecut. Prezentul e o consecinţă a trecutului. Ce putem face acum? (…) Pensiile mici vor fi recalculate. Nu pot să iau un drept al unui om din trecut, nu am dreptul, nu e constituţional. Ce pot face prin lege? Indexarea e doar pentru partea contributivă. Pensiile speciale nu se măresc cu niciun leu.”


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii