18 / 06 / 2024


O lege care prevede pedepse dure pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan, adoptată de Parlamentul României ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 16/05/2024

Șoferii prinși băuți sau drogați la volan pot rămâne până la 10 ani fără permis auto, conform unei legi adoptate marți de Camera Deputaților de la București, în calitate de for decizional. De asemenea, pentru acești șoferi instanțele nu vor mai putea dispune amânarea executării pedepsei. 
Proiectul de lege are ca obiect reglementarea unor acte normative din domeniul prevenirii și combaterii traficului si consumului ilicit de droguri și alte substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în scopul îmbunătățirii cadrului normativ din domeniul prevenirii și combaterii traficului si consumului ilicit de droguri și alte substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
„Practic, din momentul promulgării și intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare și interdicția de a mai conduce un vehicul până la 10 ani”, a scris senatorul Robert Cazanciuc pe Facebook.
Proiectul a fost inițiat după accidentul de la 2 Mai, în care doi tineri și-au pierdut viața după ce au fost loviți de un șofer aflat sub influența drogurilor.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *