21 / 09 / 2021


O femeie trebuie să plătească 3.000 de lei pentru că și-a abandonat motanul pe un câmp – BotosaniNews.ro

Pentru prima dată în 16 ani, poliţiştii au aplicat amenda maximă prevăzută de lege pentru abandonul unui animal. 3.000 de…

De redactia , in Actualitate , at 24/09/2020

Pentru prima dată în 16 ani, poliţiştii au aplicat amenda maximă prevăzută de lege pentru abandonul unui animal. 3.000 de lei este suma pe care trebuie să o plătească o femeie din Suceava care şi-a părăsit motanul pe un câmp. O tânără cu prezenţă de spirit a dat-o în vileag, după ce i-a fotografiat numărul de înmatriculare al maşinii. Pisica a fost salvată şi îşi caută acum o nouă familie, scrie Observatornews.ro.
În urmă cu mai bine de o lună, fosta lui stăpână a decis să-l abandoneze, aşa că l-a aruncat pe un câmp de lângă comuna Buneşti, din judeţul Suceava. Scena a fost văzută de o femeie care trecea întâmplător prin zonă.
Dana Bujorean, martoră la abandon: În faţa noastră a apărut doamna cu maşina oprită, s-a dat jos din maşină, avea sacul în mână şi am văzut-o cum a aruncat din sac pisoiul. Şi am coborât din maşină şi am întrebat, doamnă, ce faceţi, unde-l lăsaţi aici şi ea a zis “aaa păi e doar un pisoi”.
Fără nicio urmă de regret, femeia s-a urcat apoi în maşină şi a demarat în trombă. Doar că martora la abandon a avut prezenţa de spirit să facă o poză numărului de înmatriculare al maşinii. Iar cu sprijinul unei asociaţii pentru animale, Dana Bujorean a depus plângere la poliţie. O lună mai târziu, femeia care şi-a abandonat motanul a fost amendată cu trei mii de lei.
Roxana Ciornei, reprezentantă Casa lui Patrocle: Este o premieră naţională faptul că s-a aplicat sancţiunea maximă prevăzută de lege.
Ionuţ Epureanu, poliţist: Animalele nu pot să se exprime, să fie audiate, doamna a recunoscut comiterea faptei.
Pentru Lucky este un final fericit. Motanul aşteaptă acum să-şi cunoască noua familie.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: