18 / 06 / 2021


O companie de servicii medicale din România va analiza răspândirea noilor tulpini de coronavirus în R. Moldova

Grupul MedLife urmează să facă o evaluare a situației epidemiologice în statele aflate la graniță cu România, iar Republica Moldova,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 07/04/2021

Grupul MedLife urmează să facă o evaluare a situației epidemiologice în statele aflate la graniță cu România, iar Republica Moldova, aflată în scenariu roșu, este prima pe listă.
Reprezentanții MedLife au anunțat că vor continua programul de secvențiere pentru a monitoriza evoluția pandemiei la nivel național și pentru a informa în timp util autoritățile în privința noilor tulpini apărute.
Astfel, compania a mai precizat într-un comunicat de presă, că urmează să facă o evaluare a situației epidemiologice la nivel regional, prin secvențierea probelor provenite din statele vecine, pentru a identifica eventualele riscuri din zonele de tranzit.
„În paralel cu monitorizarea pandemiei la nivel național, ne-am propus să luăm pulsul din punct de vedere epidemiologic în statele aflate la graniță cu România pentru a informa autoritățile în timp util asupra unor eventuale riscuri din zonele de tranzit. Primele probe pe care le-am dat deja în lucru sunt cele provenite din Republica Moldova. Dincolo de dorința de a amplifica eforturile și acțiunile de sprijin în lupta cu pandemia oferite Republicii Moldova de către autoritățile române, ne propunem să oferim informații relevante cu privire la evoluția noilor tulpini la granița de est a României. Secvențierea probelor o vom realiza exclusiv din fonduri proprii fiind o continuare a demersului nostru social în scop de monitorizare a pandemiei”, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO al grupului MedLife.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: