13 / 07 / 2024


O candelă a unității neamului românesc va arde și la Moara Bulai, Suceava ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 06/11/2023

Duminică, Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălți, a participat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la slujba de sfințire a bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Moara Bulai.
Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată pe un podium special amenajat în imediata apropiere a locașului de cult, răspunsurile liturgice fiind date de corurile parohiilor din Moara și Bosanci. Cuvântul de învățătură, la Duminica a XXII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Antonie i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru bunecuvântarea de a sluji la sfințirea bisericii din Moara Bulai și părintelui paroh pentru invitație, dăruindu-i părintelui Ciprian o candelă care să ardă la Moara Bulai pentru unitatea neamului românesc.
„PS Antonie a îndemnat pe cei prezenți să se roage pentru Basarabia. Părintele Ciprian a promis că va avea grijă ca flacăra condelei unității de neam de la Moara Bulai să nu se stingă”, se arată într-un comunicat al Episcopiei.
La Sfânta Liturghie au participat și reprezentanți ai autorităților locale și județene. Primarul comunei Moara, Ferdinand-Eduard Dzinischi, a înmânt fiecărui ierarh câte un dar.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *