17 / 04 / 2024


O candelă a unității neamului românesc va arde și la Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” Ciocănești, Câmpulung Moldovenesc ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 28/11/2023

Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălți, a oficiat duminică, împreună cu un sobor de preoți, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” Ciocănești, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc.
În cuvântul de învățătură, rostit la sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Antonie s-a referit la patima bogăției și piedica pe care a creează aceasta omului de a merge către Împărăția Cerurilor, după care a oficiat parastasul de pomenire a PCuv. Protoschimonah Iacob Bîrsan, la șase luni de la trecerea la cele veșnice.
În final, Episcopul de Bălți a dăruit maicii starețe o candelă care să ardă la Mănăstirea Ciocănești pentru unitatea neamului românesc și a îndemnat pe cei prezenți să se roage pentru Basarabia. Maica Antonia a promis că flacăra candelei unității de neam va arde la proscomidiar.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *