15 / 06 / 2024


O candelă a unității neamului românesc va arde și la Bârlad ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 15/11/2023

De Sfântul Ierarh Grigorie Palama, Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat alături de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfântul Ierarh Grigorie Palama” din Bârlad.
Cuvântul de învățătură de după citirea textului evanghelic a fost rostit de Părintele Episcop Antonie, care a vorbit despre modul în care se schimbă viața omului care răspunde afirmativ chemării lui Dumnezeu.
„Nu știm care sunt criteriile după care Și-a ales Mântuitorul ucenicii, pentru că toți aveau o pregătire intelectuală sumară, erau pescari. Se pare că ceea ce căuta la cei pe care îi chema la ucenicie era inima lor curată – o inimă care se poate apropia de Dumnezeu, o deschidere către misiune, și capacitatea de a se jertfi. Această chemare ne este adresată și nouă. Și noi suntem chemați de Mântuitorul, Care bate la ușa inimii noastre și ne cheamă să-I fim urmași”, a subliniat acesta.
La finalul slujbei, Ierarhul Hușilor a mulțumit, cu recunoștință, Preasfințitului Antonie care, „cu foarte multă demnitate, naturalețe și dragoste, menține flacăra credinței noastre, în zona de nord a Basarabiei”.
La rândul său, Părintele Episcop Antonie a dăruit o candelă, care să ardă permanent în această biserică, pentru unitatea tuturor românilor.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *