19 / 01 / 2022


O bihoreancă a fost vaccinată anti-Covid în Marea Britanie. Vezi ce spune despre experienţă! (VIDEO)

O asistentă din Oradea care lucrează de şase ani în Ţara Galilor, Dina Moisi, a povestit pentru jurnaliştii de la…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 18/12/2020

O asistentă din Oradea care lucrează de şase ani în Ţara Galilor, Dina Moisi, a povestit pentru jurnaliştii de la Obeservatornews.ro cum s-a desfăşurat vaccinarea ei anti-Covid. Orădencei i-a fost administrată prima doză în 10 decembrie şi spune că nu a avut reacţii adverse, înţepătura vaccinului anti-gripal fiind mai dureroasă.

Dina Moisi a lucrat pentru o perioadă ca asistentă la Maternitatea din Oradea, iar de şase ani îndeplineşte aceeaşi funcţie la Spitalul Princess of Wales din Ţara Galilor, Marea Britanie. Aceasta povesteşte că a ales să se numere printre primele persoane din UK care se vaccinează anti-Covid pentru a fi protejată în timpul luptei cu virusul, dar şi pentru că ar vrea să-şi revadă părinţii, care se află acasă, în România, singuri şi bolnavi.

„Cred că oricui i-ar fi fost teamă. Mi-a fost teamă şi în continuare îmi este de efectele pe termen lung. Însă până acum nu am avut nicio reacţie”, a povestit asistenta, potrivit sursei citate. Aceasta a mai adăugat şi că a simţit doar o durere în mână, care apare în general după o injecţie şi că înţepătura vaccinului ani-gripal a fost mai dureroasă.

Înainte de a primi serul produs de Pfizer şi BioNTech, primul care a apărut pe piaţă şi totodată cel care a fost aprobat în Marea Britanie, Dina a trecut printr-un triaj organizat de Serviciul Naţional de Sănătate Publică din Marea Britanie, în cadrul căruia i-au fost puse mai multe întrebări. „M-au întrebat vârsta pe care o am, dacă am afecţiuni cronice şi care sunt ele, circumferinţa abdominală pentru a se vedea BMI (indicele de masă corporală), sexul, regiunea de unde provin şi rasa”, a mai spus cadrul medical.

În urma triajului, unii care au avut anumite alergii au devenit incompatibili cu tratamentul. „Au fost persoane care aveau alergii la nuci,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: