23 / 06 / 2021


O antreprenoare din Arieşeni i-a impresionat pe juraţii de la „Chefi la cuţite”. Vezi cum s-a prezentat! (VIDEO)

O antreprenoare din Arieşeni i-a impresionat pe juraţii emisiunii „Chefi la cuţite” cu o reţetă specială: plăcinte pe lespede şi drob de…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 11/03/2021

O antreprenoare din Arieşeni i-a impresionat pe juraţii emisiunii „Chefi la cuţite” cu o reţetă specială: plăcinte pe lespede şi drob de aur. Le-a oferit juraţilor un adevărat „afrodisiac moţesc”, după cum scrie Alba24.ro, descriind povestea Cristinei Nicola, o economistă devenită specialistă în bunătăţi.

Cristina Nicola s-a prezentat în faţa juraţilor îmbrăcată în straie tradiţionale, dezvăluind numeroase detalii despre tradiţiile şi obiceiurile din Ţara Moţilor. Potrivit acesteia, fiecare familie de moţi are costume populare de la cei mai mici şi până la cei mai mari.

Iar efectul nu s-a lăsat aşteptat. Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu au fost mai mult decât impresionaţi de ceea ce au descoperit în farfurii.

Pentru preparatele sale, concurenta a primit trei cuţite şi şansa de-a merge mai departe, în sezonul 9 „Chefi la cuţite”.

Cristina este la bază economist, iar împreună cu soţul ei deţine pensiunea Sarra Vank din Arieşeni, obişnuind să le ofere turiştilor la plecare suveniruri borcane cu dulceaţă, compot ori zacuscă. Cererea pentru astfel de preparate a crescut, astfel că în toamna anului 2016 s-a născut Cămara Moţului, „un business care realizează manual produse tradiţionale româneşti după reţete vechi adaptate cerinţelor actuale”.

Economista s-a specializat în producţia de dulceţuri, siropuri, zacuscă ori zarzava­turi, dar şi caşcaval, produse din fructe şi legume sau lapte adunate de prin Munţii Apuseni ori colectate de la producă­torii din zonă. De primăvara devreme până toamna târziu ea reuşeşte să pună pe rafturile din Cămara Moţului peste 190 de sortimente de produse tradiţionale, mai scrie sursa citată.

„La noi cămara e plină tot timpul anului, dar acum, toamna, se vede că am adunat de toate şi le-am pus la borcan. Avem 190 de sortimente de produse tradiţionale atestate ca „produs montan”.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: