19 / 06 / 2021


Nutriție și sănătate: Câte calorii trebuie să arzi într-un exercițiu ca să pierzi din greutate?

Indiferent de obiectivele de sănătate pe care ți le-ai fixat, știi că exercițiile fizice îți vor face bine. Te vor…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 15/02/2021

Indiferent de obiectivele de sănătate pe care ți le-ai fixat, știi că exercițiile fizice îți vor face bine. Te vor ajuta să te simți mai puternic, energic, fericit și multe altele. Dacă slăbitul este unul din obiective, evident că te vor ajuta. Dar mai întâi trebuie să știi câte calorii trebuie să arzi în timpul unui exercițiu ca să pierzi efectiv din greutate.

Adevărul simplu este că ai nevoie de un deficit de calorii ca să slăbești – trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. Nu la fel de simplu este faptul că fiecare arde un volum diferit de calorii în odihnă, ceea ce ar trebui să iei în calcul înainte de afla câte calorii arzi în timpul unui exercițiu și câte poți să capeți din mâncare.

De aceea poate fi util să consulți un dietetician sau nutriționist, deoarece sunt pregătiți să te ajute să afli necesarul specific de calorii al corpului. Dar și fără unul din ei poți totuși să estimezi de câte calorii ai nevoie în fiecare zi și câte să arzi prin exerciții fizice. Este important să păstrezi o judecată sănătoasă pe parcursul acestui proces.

Să faci exerciții cu singurul scop de a te „pedepsi” pentru ce ai mâncat sau ca să arzi „o tonă” de calorii te poate motiva temporar, dar motivația cea mai durabilă vine de la lucruri pozitive, ca activitatea fizică pentru reducerea stresului sau pentru distracție. Ține minte că exercițiile aduc mult mai multe beneficii pentru sănătate și bună dispoziție decât doar pierderea în greutate sau arderea de calorii.

Pentru aceasta, CNET propune îndrumările unei antrenoare profesioniste, Brooke Taylor, privind cea mai bună strategie de activități fizice pentru pierderea în greutate.

Câte calorii trebuie arse pentru a pierde în greutate?

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: