18 / 06 / 2021


Nutriție și sănătate: Caloria este întotdeauna o calorie? Nu și când este vorba despre migdale

Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au aflat că o calorie de pe etichetă nu este același lucru cu o…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 08/06/2021

Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au aflat că o calorie de pe etichetă nu este același lucru cu o calorie digerată și absorbită atunci când sursa alimentară sunt migdalele, relatează SciTechDaily.

Descoperirea vine să atenueze îngrijorările legate de contribuția migdalelor la creșterea în greutate, care persistă în ciuda beneficiilor larg recunoscute ale nucilor și semințelor ca surse vegetale de proteine, vitamine și minerale.

„Nucile și semințele sunt apreciate ca sănătoase de două decenii, dar mesajele asociate sunt însoțite de avertizări că sunt bogate în grăsimi și energie”, spune dr. John Sievenpiper, cercetător principal în studiu și profesor la departamentele de științele nutriției și medicină de la Temery Faculty of Medicine.

„Încă vedem aceste avertizări în media și pe internet și sunt parte din recomandările clinice, deși aceasta se schimbă”, a adăugat Sievenpiper, care este și medic practicant și om de știință la St. Michaelʼs Hospital, Unity Health Toronto. „Alte cercetări au evidențiat că există o problemă de bioaccesibilitate cu nucile și semințele, că o calorie de pe etichetă poate să nu fie o calorie absorbită. Acest studiu cuantifică efectul migdalelor într-o populație relevantă”.

Revista Mayo Clinic Proceedings a publicat recent rezultatele.

Cercetătorii au aflat că, după digestie, aproximativ 20% din caloriile derivate în principal din grăsimea din migdale rămân neabsorbite, după observațiile din mostre de scaun. Echivalează cu 2% mai puțină energie absorbită din dieta generală a participanților la studiu.

O persoană care consumă aceeași cantitate de migdale într-o dietă zilnică de 2.000 – 3.000 de calorii va absorbi între 40 și 60 de calorii mai puțin decât ar prezice factorii Atwater, pe care se bazează multe etichetări de calorii ale produselor. Aceasta ar echivala cu o pierdere de 2,9 kg pe parcursul unui an,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: