22 / 06 / 2024


Numirile lui Ciolacu: Jocurile de noroc supravegheate și de nașul lui Cumpănașu – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 03/11/2023

Premierul Marcel Ciolacu, la propunerea ministrului de Finanțe, preotul Marcel Boloș, a făcut ieri o numire extrem de controversată la o instituție unde se rulează foarte mulți bani.

Prin Decizia prim-ministrului nr. 457/2023 din 2 noiembrie 2023 au fost numiți încă trei membri neexecutivi de la Ministerul Finanțelor în Comitetul de supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN)- Nicoleta-Mioara Cîrciumaru-șefa ANAF, Cătălin-Ioan Timiș-consilierul lui Marcel Boloș și Florin Felix Braniște-un absolvent al Academiei de Poliție plimbat pe diverse funcții în mai multe ministere.

Felix Braniște, partenerul Ioanei Timofte, plimbat și abonat la sinecuri publice

De fapt, Felix Braniște a fost partenerul Ioanei Timofte, nepoata fostului șef al SRI, Radu Timofte, ajunsă directoarea Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR) din subordinea Ministerului Energiei, fiind cercetată și arestată la domiciliu la propunerea DIICOT în dosarul achizițiilor fictive. Noul supraveghetor al jocurilor de noroc, Felix Florin Braniște, a trecut din 2010, pe când era inspector de integritate în cadrul Agenției Naționale de Integritate (ANI), în politică, devenind întâi consilier, apoi șef de cabinet și ulterior șef al Corpului de Control al ministrului Economiei. Prin 2013, îl regăsim pe aceeași funcție la ministerul Mediului, în 2016 revine la ministerul Economiei, în 2022 sef serviciu control în ministerul Antreprenoriatului si Turismului, apoi membru în echipa de control a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. La ora actuală este membru în Consililiul de Administrație de la Societatea Națională a Apelor Minerale și la SC Băița. Însă, Ioana Timofte și Felix Braniște sunt cei care l-au cununat pe controversatul Alexandru Cumpănașu, ”vedeta” de la Caracal cu abonament la bani publici, inclusiv de la Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Economiei.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *