14 / 06 / 2021


Nu aveți proiect de țară/ Doar o maximă gargară – CRITICII.RO

Dragi guvernanți, of, tot autocorectorul este de vină. Am vrut să scriu, draci guvernanți, am o întrebare pentru voi: Aveți…

De redactia , in Magazin , at 16/03/2021

Dragi guvernanți, of, tot autocorectorul este de vină. Am vrut să scriu, draci guvernanți, am o întrebare pentru voi: Aveți un proiect de țară complet și coerent? Daca da, să ni-l prezentați și nouă. Și dacă îl aveți, îl respectați?
Conține cumva programul vostru, reîntregirea tarii? Unitatea teritorială și cea națională reprezintă noțiuni cunoscute? Pare-mi-se că nu. Sunteți voi conștienți de faptul că jumătate din națiunea română trăiește în afara hotarelor actualului stat? Că și românii din Republica Moldova, Ucraina, Serbia și din alte țări , au același drepturi ca și cei care trăiesc aici. Ar fi o reparație morală dacă ați face ceva pentru ei, după ce tot voi i-ați alungat din țară. I-ați forțat să se desprindă de rădăcinile lor pentru a putea avea un trai mai bun.
Conține cumva programul vostru puncte prin care sprijină producătorii autohtoni? Haideți să nu ne mai facem cumpărăturile la hypermarketurile care sunt în proprietarea străinilor, ci la magazinele de la colț. Haideți să consumam produse naturale preparate în propria gospodărie sau în gospodăriile părinților și bunicilor noștri. Mall-urile și cultura lor nu trebuie să țină loc de educație pentru copiii noștri.
Apropos de educație, de ce nu aveți în programul vostru de țară nimic legat de școala românească?De ce nu vreți un popor educat? Doar pentru a-l conduce mai ușor? Vă dau doar un exemplu. Ce prostie este aceea cu manualele alternative? Istoria este cumva alternativă?
Conține cumva programul vostru modalități de redresare a agriculturii? Nu ați înțeles până acum că țăranul român reprezintă șansa redresării economiei naționale, iar piețele țărănești locale sunt indispensabile? Ați disprețuit țărănimea, iar țăranii au părăsit ograda și au plecat în țări străine unde au devenit sclavi. Rușine!
Sunteti doar niște slugi în fata altora. Până și instituțiile pe care le avem în exterior,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: