26 / 02 / 2024


Noul vicepremier pentru Integrarea Europeană de la Chișinău, vizită la București

By redactia , in Actualitate Internațional , at 12/02/2024

Vicepremierul pentru Integrare Europeană de la Chișinău, Cristina Gherasimov, va întreprinde marți, 13 februarie, o vizită la București. 
Astfel, oficialul din Republica Moldova va avea o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Luminița Odobescu.
„Urmează să identificăm modalitățile prin care putem coopera și mai strâns în procesul nostru de aderare la UE și cum să valorificăm expertiza și experiența României în acest domeniu”, a informat vicepremierul Cristina Gherasimov.
Menționăm că, la începutul săptămânii trecute, Cristina Gherasimov, a fost învestită în funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană din Republica Moldova.
Noul vicepremier urmează să gestioneze și Biroul pentru integrare europeană din cadrul Cancelariei de Stat, fiind și negociatorul-șef al R. Moldova în relația cu UE.
Astfel, miercuri, 7 februarie, Cristina Gherasimov a efectuat o primă vizită la Bruxelles, în cadrul căreia a fost dat startul procesului de evaluare a gradului de conformitate a legislației R. Moldova cu cea a Uniunii Europene, fiind convenite calendarul și detaliile procedurale ale etapei de evaluare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *