15 / 08 / 2022


Noua șefă a Procuraturii Anticorupție a R. Moldova: Aș putea merge pe jos până în România în cazul extinderii războiului din Ucraina ~ InfoPrut

Noua șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a recunoscut că R. Moldova nu este un loc prea sigur din cauza…

De redactia , in Opinii , at 04/08/2022

Noua șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a recunoscut că R. Moldova nu este un loc prea sigur din cauza războiului din Ucraina, iar în cazul în care conflictul se extinde ar putea merge „pe jos” în România, stat membru NATO.

„Deocamdată mă simt în siguranță, nu simt că sunt în pericol. Eu glumeam cu colegii mei din Statele Unite… m-am uitat pe hartă și, dacă vreau să merg pe jos de aici până în România, durează vreo 18 ore, lucru pe care l-aș putea face, ca să ajung pe teritoriul NATO. Glumesc, dar sper că n-o să ajungem la așa ceva. Dar e clar că trebuie să fim conștienți cu toții despre cât de ușor democrația poate ajunge în pericol și cât e de important ca instituțiile statului să fie puternice, respectate de cetățeni și de societate”, a declarat Dragalin pentru Moldova.org.
De asemenea, aceasta s-a referit la așteptările pe care le are de la clasa politică în calitate de conducător al Procuraturii Anticorupție și cele privind dosarul furtului miliardului.
„E un caz pentru care, din păcate, Republica Moldova e cunoscută în lume. Și e clar că pentru mine acolo sunt cele mai multe întrebări: Ce se întâmplă? De ce nu s-a întâmplat până acum? Ce fel de documente avem? Avem solicitări de probe din alte țări? Eu vreau aceleași răspunsuri și informație ca și restul țării. Pentru mine este un caz foarte, foarte important. Clar că și Laundromatul e o prioritate pentru mine. Cred că acestea sunt cazurile de rezonanță, unde vreau cât mai repede să înțeleg ce se întâmplă, dar și care-i planul de mers înainte”, a adăugat Dragalin.
Veronica Dragalin și-a început recent activitatea în calitate de șefă a Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova. Aceasta a câștigat concursul pentru șefia Procuraturii Anticorupție pe 7 iunie. 

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: