18 / 06 / 2024


Norvegia restricționează accesul pentru turiștii ruși

By redactia , in Internațional , at 23/05/2024

Norvegia va restricționa și mai mult accesul pentru turiștii ruși în contextul războiului declanșat de Kremlin împotriva Ucrainei și va interzice intrarea pe teritoriul său pentru aproape toți cetățenii ruși, a anunțat Ministerul Justiției al acestui stat nordic, transmite Agerpres.
Norvegia, stat membru al NATO și care împarte cu Rusia în regiunea Arctică o frontieră de aproape 200 de kilometri, a impus prima dată restricții pentru vizele turistice ruse în 2022.
„Decizia de a înăspri regulile de intrare este în linie cu abordarea Norvegiei de a sta alături de aliați și de parteneri ca reacție la războiul ilegal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunțat într-un comunicat ministrul norvegian al justiției Emilie Enger Mehl.
Cetățenii ruși care vor să călătorească în scop turistic și care întreprind călătorii în scopuri neesențiale vor fi respinși la frontiera externă a Norvegiei. Excepție vor constitui astfel de cazuri precum vizitele la rudele apropiate care locuiesc în Norvegia, a precizat ministerul norvegian.
Noua politică va intra în vigoare de la 29 mai.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *