15 / 10 / 2021


Norvegia reclasifică Covid-19: Nu este mai periculos decât gripa obișnuită. Mutațiile suferite de-a lungul timpului au transformat virusul într-o boală respiratorie obișnuită. Mai mulți oameni mor de gripă comună

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 25/09/2021

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.

Institutul Norvegian de Sănătate Publică(FHI) a luat decizia remarcabilă, dar susținută statistic, de a clasifica Covid-19 ca fiind o boală respiratorie nu mai periculoasă decât o gripă obișnuită. Se clarifică faptul că pandemia nu s-a încheiat, ci că a intrat într-o nouă fază în care Covid-19 este acum asimilat unei boli respiratorii obișnuite, cum ar fi gripa sau o infecție respiratorie, relatează Free West Media. 

Acest lucru se întâmplă, printre altele, datorită mutațiilor pe care le-a suferit Coronavirusul, care îl fac mai puțin periculos, împreună cu imunitatea naturală obținută în societatea norvegiană.

Deși infecția în sine continuă să circule în rândul populației, acest lucru nu înseamnă o creștere a numărului de spitalizări, ceea ce semnifică faptul că virusul nu mai creează o povară mare pentru asistența medicală în Norvegia. 

„Cel puțin în Norvegia există o oarecare luciditate. Există o speranță pentru lume.  Acest vis nebunesc s-ar putea încheia”, a declarat inventatorul tehnologiei ARNm, Robert Malone.

At least there is some sanity in Norway.

There is hope for the world. This insane fever dream may yet break.https://t.co/hruesCB6sT

— Robert W Malone, MD (@RWMaloneMD) September 24, 2021

Acest lucru se datorează faptului că marea majoritate a persoanelor expuse riscului sunt protejate. Cei care sunt vaccinați au și simptome severe, iar cei care nu fac parte din grupurile de risc au, de asemenea, de obicei, doar simptome obișnuite de răceală ușoară.

Astfel, FHI apreciază că virusul COVID-19 se alătură acum altor virusuri respiratorii, cum ar fi răceala comună și gripa sezonieră.

„Este ceva pozitiv și transmite semnale că cel puțin în Norvegia, în acest moment, se consideră că sunt conștienți de situație”, a declarat pentru Aftonbladet Niklas Arnberg, profesor de virusologie la Universitatea Umeå și președinte al Fundației pentru Pandemie.

Mai contagioasă, dar mai puțin periculoasă

FHI consideră că pandemia în sine nu s-a încheiat, deoarece este încă prezentă în lume și se răspândește, în același timp în care proporția de persoane vaccinate la nivel mondial este scăzută. Atâta timp cât se va răspândi în afara teritoriilor țărilor bogate, va fi o pandemie continuă,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: