23 / 06 / 2021


Noile reguli din şcoli: La apariţia unui caz de Covid-19 printre elevi, cu acordul părinţilor, se vor face teste rapide pentru toată clasa (VIDEO)

O parte dintre elevi se vor reîntoarce de luni la şcoală, iar un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii,…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 06/02/2021

O parte dintre elevi se vor reîntoarce de luni la şcoală, iar un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii, publicat vineri, a definit regulile care vor trebui respectate în fiecare unitate de învăţământ. De asemenea, tot vineri, Ministerul Educaţiei a anunţat scenariul în care se încadrează fiecare localitate din România, implicit care elevi revin în clase.

Într-o conferinţă de presă comună, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi cel al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au anunţat că purtarea măştii va fi obligatorie pentru elevi şi cadre didactice, iar aerisirea încăperilor trebuie să fie o regulă pentru fiecare unitate de învăţământ.

„Nu pot să subliniez suficient cât de importantă este menţinerea regulilor pe parcursul şcolii. Este nevoie să se păstreze curăţenia, băile să fie pregătite cum se cuvine pentru copii, aerisirea să se facă la termene regulate, cea mai importantă măsură pe care o poate lua conducerea şi staff-ul şcolii pentru siguranţa copiilor şi a familiilor lor”, a declarat Voiculescu.

Când se suspendă cursurile

Dacă într-o grupă de grădiniţă sau o clasă de învăţământ primar, un preşcolar sau un elev este confirmat cu Covid-19, cursurile se vor suspenda pentru o perioadă de 14 zile pentru respectiva grupă sau clasă.

„În învăţământul gimnazial şi liceal, lucrurile stau puţin diferit: la apariţia primului caz, se va declanşa o anchetă epidemiologică de către Direcţia de Sănătate Publică, se recomandă testarea şi, în funcţie de recomandările epidemiologilor, fie se suspendă cursurile de la apariţia primului caz, fie nu este necesară această măsură şi se continuă, până la apariţia celui de-al doilea. La al doilea caz confirmat, se suspendă cursurile 14 zile”, a declarat ministrul Cîmpeanu.

Izolare şi testare

Prin Direcţiile de Sănătate Publică, toate şcolile vor primi teste rapide pentru depistarea îmbolnăvirilor cu Sars-Cov-2,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: