16 / 09 / 2021


Noi state incluse pe lista roșie – carantină pentru românii care se întorc în țară

România se pregătește să impună carantina pentru cei care vin din țări cu grad ridicat de raspândire a coronavirusului, cum…

De redactia , in Internațional , at 03/10/2020

România se pregătește să impună carantina pentru cei care vin din țări cu grad ridicat de raspândire a coronavirusului, cum ar fi Franța, Spania ori Belgia.

Este anunțul făcut, miercuri seară de premierul Orban, care a precizat însă că restricțiile vor fi mai permisive. De exemplu vor putea ieși, din carantină cei, care prezintă un test negativ după 5 zile de izolare.
În Germania, în schimb, autoritățile anunță extindere, zonelor cu risc din România și amenzi de 25.000 de euro pentru încălcarea perioadei de izolare la domiciliu.
Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul bolilor, organism al Comisiei Europene, a publicat lista actualizată a ţărilor cu risc ridicat. Sunt state în care se înregistrează cumulat, în ultimele 14 zile, o medie de peste 120 de infectări la suta de mii de locuitori.
În Spania situaţia este mai complicată, 320 de cazuri la 100.000 de locuitori, apoi Cehia, Franța şi statele BeNeLux. Chiar şi vecinii unguri stau sus în clasament, deşi au impus limite la intrarea în ţară şi limite de tranzit severe.
Pentru aceste state, dar şi pentru altele, România se pregăteşte să impună şi ea restricţii, a anunţat premierul Ludovic Orban.
Ludovic Orban, premier: „Pentru cei care vin în România și stau în România o perioadă de maximum 3 zile, nu se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară. Dacă vor să stea mai mult de trei zile, vor avea la dispoziție două variante: carantină pe 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ, vor putea ieși din carantină”.
România nu stă nici ea prea bine, avem o rată de infectare de 106 cazuri la 100.000 de locuitori. Germania tocmai ce a anunţat că încă două judeţe intră în lista ei roşie, adică românii care vin din aceste judeţe trebuie să stea în carantină 14 zile, să se izoleze.
Chiar dacă nu sunteţi din judeţele acestea, dar plecaţi în Germania cu avionul de pe un aeroport aflat într-un judeţ cu risc – să spunem de pe Otopeni – atunci trebuie să staţi tot 14 zile în carantină.
Nemţii fac verificări aleatorii dacă această perioadă se respectă, iar dacă nu, amenda este 25.000 de euro.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: