19 / 06 / 2021


Noi restricţii? Dr. Raed Arafat spune că în Oradea s-a depăşit incidenţa de 4 cazuri la mia de locuitori (VIDEO)

După ce DSP Bihor şi Prefectura au informat, vineri dimineaţă, că incidenţa în municipiul Oradea este de 3,83 cazuri la…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 27/03/2021

După ce DSP Bihor şi Prefectura au informat, vineri dimineaţă, că incidenţa în municipiul Oradea este de 3,83 cazuri la mia de locuitori, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a arătat că informaţia ar fi greşită şi că, de fapt, incidenţa în Oradea depăşeşte cu puţin 4 cazuri la mia de locuitori. 

Dr. Raed Arafat şi ministrul de Interne Lucian Bode se află într-o vizită de lucru în Oradea. 

„Nu ştiu de unde aveţi datele”

Când, pregătind o întrebare legată de posibile restricţii în Oradea, reporterul BIHOREANULUI a indicat, în conferinţa de presă susţinută de cei doi, că în municipiu incidenţa este de 3,83 cazuri noi la mia de locuitori (aşa cum tocmai informaseră oficial Prefectura şi DSP Bihor), dr. Raed Arafat a intervenit, spunând că de fapt incidenţa depăşeşte 4 la mie.

„Nu ştiu de unde aveţi datele, pentru că eu vă spun că din datele pe care le am este de 4,07 (n.r. – incidenţa în Oradea)„, a arătat şeful DSU.

După ce a fost informat că sursa este oficială, dr. Arafat a detaliat spunând că e posibil să existe o problemă de „comunicare”.

„Nu fac războiul incidenţelor pe 0,1 sau 0,2, asta este mai puţin important. Important este trendul şi ceea ce vedem în faţa noastră. Nu ştiu ce i s-a prezentat domnului prefect, ca să nu credeţi că ne contrazicem. Eu am primit o informaţie de la CNCCI (n.r. – Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei în pandemia Covid) cu toate localităţile, iar Oradea figurează cu 4,07 în acest tabel. Dacă tabelul care mi-a venit are datele din altă sursă şi se corectează, se va corecta până la ora 13.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: