27 / 11 / 2021


Noi proiecte pentru Fălești printr-un program comun România-Republica Moldova

Recent, în raionul Făleşti, a fost lansat proiectul transfrontalier „Călător pe meridiane culturale” finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 08/09/2021

Recent, în raionul Făleşti, a fost lansat proiectul transfrontalier „Călător pe meridiane culturale” finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, transmite presa de la Chișinău. 
Scopul şi obiectivele pentru raionul Făleşti sunt restaurarea, reabilitarea monumentului de arhitectură, drumului istoric de acces din pavaj de granit „Ştefan cel Mare” din Făleşti (fosta stradă Ferdinant I) şi lucrările interne de reparaţie şi procurare a echipamentelor necesare pentru Muzeul raional de Istorie şi Etnografie „Lazăr Dubinovschi” din același oraş.
De asemenea, unul din obiectivele principale ale proiectului este și consolidarea, conservarea și dotarea muzeului memorial literar „Ion Creangă” și a întregului ansamblu local „Bojdeuca lui Ion Creangă” din municipiul Iași.
Atingerea obiectivelor comune va dezvolta în continuare cooperarea transfrontalieră dintre Republica Moldova şi România, prin organizarea schimbului de experiențe şi dezvoltarea activităţilor culturale în judeţul Iaşi şi raionul Făleşti, dar şi implementarea activităţilor din cadrul proiectului şi promovarea patrimoniului cultural.
Proiectul dat va avea un impact pozitiv asupra tuturor locuitorilor din raionul Făleşti. Totodată, acesta va contribui la atingerea obiectivului principal de a crea un oraş modern cu infrastructură dezvoltată, un nivel sporit de cultură, un sistem social de calitate şi echitabil, cu spaţiu plăcut pentru comunitatea locală.
Bugetul total al proiectului este de peste 1 724 000 de euro, inclusiv 681 510 euro pentru partenerii din raionul Făleşti, implementarea fiind planificată pentru o perioadă de 24 de luni.
Proiectul este implementat de Consiliul Judeţean Iaşi în parteneriat cu Consiliul Raional şi Primăria Oraşului Făleşti în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.
Programul operaţional comun România- Republica Moldova îşi propune să contribuie la realizarea obiectivului Instrumentului european de vecinătate (ENI) prin promovarea culturii locale şi a conservării patrimoniului cultural, prin dezvoltarea sistemului de sănătate la nivelul zonei în cauză,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: