22 / 06 / 2021


Noi privilegii pentru clasa politică: Prefecții și subprefecții devin demnitari publici

Potrivit unei ordonanțe adaptate astăzi în ședința de guvern, funcţiile de prefect şi de subprefect devin funcții de demnitate publică….

De redactia , in Actualitate , at 28/01/2021

Potrivit unei ordonanțe adaptate astăzi în ședința de guvern, funcţiile de prefect şi de subprefect devin funcții de demnitate publică.

Parlamentarii își asigură astfel noi privilegii deoarece, prin această ordonanță de guvern, premierul poate numi prefecți din rândul membrilor de partid.

————————————————————————————————————

E foame de bani în Guvernul Cîțu! Legea bugetului pentru 2021 se amână AUR, pași concreți către o mai bună cooperare cu Republica MoldovaReforma promisă de USR PLUS: Vor să pună mâna pe cât mai multe funcții de conducere

————————————————————————————————————

„Se stabilesc condiţii de ocupare a acestor funcţii care privesc mai multe criterii. În principal, ele sunt legate de studii universitare şi de necesitatea de absolvire a unor programe de formare specializată, care vor fi organizate de către Institutul Naţional de Administraţie. Se introduce o derogare de maxim un an de zile pentru cei care nu au un asemenea stagiu, având în vedere că Institutul Naţional de Administraţie funcţionează din nou de anul trecut şi, evident, nu au putut fi organizate nici asemenea stagii, dar acest stagiu sau acest program de formare va trebui finalizat de către cei care vor fi numiţi în această poziţie de prefect, subprefect în termen de un an de zile, cu o sancţiune clară prevăzută în ordonanţa de urgenţă, în sensul în care încetează de drept mandatul lor, respectiv numirea lor în aceste funcţii dacă aceste programe nu sunt absolvite”, a precizat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: