26 / 02 / 2024


Noi fragmente de dronă depistate pe teritoriul R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 12/02/2024

Fragmentele unei drone iraniene „Shahed”, au fost depistate duminică, 11 februarie, în zona frontierei dintre Republica Moldova și Ucraina, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești.
Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a informat că în regiunea în care au căzut rămășițele de dronă a fost restricționat accesul, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică.
„Fragmentele sunt ridicate de experții Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General al Poliției și urmează să fie supuse expertizei”, se mai arată într-un comunicat de presă.
Aceeași sursă a dat asigurări nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică.
„Din informațiile autoritățile ucrainene, un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Ismail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova. Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean”, a precizat Poliția de Frontieră a R. Moldova.
Ulterior, premierul de la Chișinău, Dorin Recean și vicepremierul Mihai Popșoi au condamnat „atacurile recente și nejustificate ale Rusiei împotriva Ucrainei, care au afectat din nou R. Moldova”.
Astfel, șeful Guvernului Republicii Moldova a mai adăugat că în prezent nu există riscuri pentru localitățile din zona frontierei de stat, iar investigarea circumstanțelor este în derulare.
În același timp, Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău, a mai subliniat în reacția sa că „rămășițele dronei „Shahed”, găsite astăzi în sudul R. Moldova, în apropierea graniței, sunt o amintire dură a violenței și distrugerii semănate de Kremlin”.
Menționăm că, de la începutul agresiunii ruse în Ucraina, au fost înregistrate mai multe cazuri în care fragmente de rachete rusești au căzut pe teritoriul Republicii Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *