23 / 04 / 2024


Noi fragmente de dronă depistate pe teritoriul R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 19/02/2024

Fragmentele unei drone, asemănătoare celei de tip „Герань-2″, au fost descoperite sâmbătă, 17 februarie, în apropierea localității Etulia Nouă din sudul Republicii Moldova. 
Aceste fragmente au fost depistate într-un câmp, la aproximativ 2 kilometri de linia frontierei R. Moldova cu Ucraina și la circa 5 kilometri de localitatea Etulia Nouă din raionul Vulcănești.
Informațiile au fost transmise autorităților competente din R. Moldova, iar accesul în zona unde s-au găsit resturile dronei a fost restricționat.
Ulterior, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a informat că, „în urma unor acțiuni desfășurate la locul căderii fragmentelor de dronă, s-a constatat că nu există exploziv și zona respectivă nu prezintă niciun risc pentru comunitate”. Totodată, zona în care au fost depistate fragmentele de dronă a fost complet curățată.
De asemenea, autoritățile competente din R. Moldova au precizat că „au luat toate măsurile necesare pentru a proteja localitatea Etulia Nouă din raionul Vulcănești, în urma descoperirii la aproximativ 5 kilometri de localitate a resturilor de dronă pe data de 17 februarie 2024”.
Amintim că, acum o săptămână, fragmentele unei alte drone iraniene „Shahed” au fost descoperite de către angajații Poliției de Frontieră, în zona frontierei dintre Republica Moldova și Ucraina, în apropierea localității Etulia din raionul Vulcănești. Acea dronă kamikaze putea provoca un adevărat dezastru în zonă, deoarece era încărcată cu 50 de kilograme de substanță explozibilă.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *