24 / 06 / 2021


Nicușor? Fiecare bucureştean pierde anual 3.004 euro din cauza poluării

O analiză a măsurilor luate împotriva poluării de către 15 mari oraşe din România arată că niciunul nu a reuşit…

De redactia , in Actualitate , at 23/03/2021

O analiză a măsurilor luate împotriva poluării de către 15 mari oraşe din România arată că niciunul nu a reuşit să obţină nici măcar jurmătate din punctaj, pe locul 1 aflându-se municipiul Braşov, cu 4,8. Analiza a ţinut cont de 20 de indicatori. Capitala este doar pe locul 6 în topul realizat de Observatorul Rmân de Sănătate. Realizatorii studiului arată că jumătate dintre autoturismele din România au motare Diesel şi tot jumătate sunt mai vechi de 15 ani.

Observatorul Român de Sănătate a analizat activitatea autorităţilor locale din cele mai mari cincisprezece oraşe româneşti şi acţiunile concrete întreprinse de acestea pentru a reduce poluarea aerului în ultimii 2 ani.

Studiul ”Clasamentul eficienţei împotriva populării” a avut în vedere oraşele Braşov, Galaţi, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Bucureşti, Timişoara, Arad, Ploieşti, Craoiva, Piteşti, Sibiu, Brăila, Bacău şi Constanţa.

”La fel ca în ediţia precedentă a clasamentului, niciuna dintre marile primării din România nu a reuşit să acumuleze măcar jumătate din scorul maxim posibil acordat pentru acţiunile împotriva poluării. Primăriile care acţionează cel mai decis în direcţia reducerii poluării sunt Braşov, Galaţi şi Cluj-Napoca. Cel mai puţin preocupate de reducerea poluării şi efectele acesteia asupra sănătăţii locuitorilor sunt primăriile Brăila, Bacău şi Constanţa”, se arată în docment.

Potrivit documentului, România este una dintre cele opt ţări în care emisiile de NOx şi PM10 au crescut între anii 1990 şi 2018.

”Poluarea aerului cauzează boli care determină rate mai mari de deces în urma îmbolnăvirii de Covid-19, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 29.230 de români mor anual din cauza bolilor provocate de poluare, ţara noastră aflându-se pe locul 7 la nivel european în ceea ce priveşte numărul  deceselor premature cauzate de poluare la mia de locuitori. Poluarea omoară de 15 ori mai mulţi români decât accidentele rutiere.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: