22 / 01 / 2022


Nicușor Dan: Ca să testezi două milioane de oameni costă 100 milioane de euro, pe care nu-i avem | .News

Nicusor Dan / sursa: facebook Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat marți seara, la B1TV, că în București nu se…

De redactia , in Actualitate , at 25/11/2020

Nicusor Dan / sursa: facebook
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat marți seara, la B1TV, că în București nu se poate face testarea întregii populații din cauza costurilor ridicate. Conform calculelor, campania ar costa 100 de milioane de euro, bani pe care Primăria nu îi are, a spus edilul șef, citează Mediafax.
O variantă ar fi utilizarea de teste rapide care costă de zece ori mai puțin decât testarea Real Time PCR, a precizat Nicușor Dan.
„Un test PCR este 50 de euro. Ca să faci asta la nivelul Bucureștiului, să testezi două milioane de oameni PCR, te costă 100 milioane de euro, pe care nu-i avem. Noile teste rapide, și sunt două dintre ele agreate de Organizația Mondială a Sănătății, sunt de 10 ori mai ieftine și este bine să facem o testare masivă. Este bine să avem testarea în masă cu aceste teste ieftine pe categorii de persoane, pe personal medical, personal social, pe șoferii de transport public, numai că ele nu sunt pe stoc. Guvernul a comandat trei milioane de astfel teste și nu au venit ca să poată începe o testare în masă”, a declarat Nicușor Dan.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: