05 / 07 / 2022


Nicolae Titulescu – politician complet, un om al păcii şi înțelegerii internaţionale

Distribuie acest articol! “Popor alege-ţi şefi, nu stăpâni!” – îndemnul pe care Nicolae Titulescu îl adresa poporului român. Singurul român…

De redactia , in Actualitate , at 12/07/2021

Distribuie acest articol!
“Popor alege-ţi şefi, nu stăpâni!” – îndemnul pe care Nicolae Titulescu îl adresa poporului român.
Singurul român care a îndeplinit funcţia de preşedinte al Ligii Naţiunilor pentru două mandate, a avut şi meritul de a fi un vizionar al politicii internaţionale.
Sunt pe deplin convins că nu greşesc cu nimic atunci când afirm că Nicolae Titulescu a fost cel mai mare om politic pe care l-a avut România. Discursurile sale politice, în orice moment al existenţei noastre, au menirea de a trezi cele mai puternice sentimente de patriotism şi de revoltă împotriva nedreptăţii sistematice de care România a avut parte, tocmai ca o consecinţă a potenţialului infinit de resurse pe care mulţi l-au intuit. Titulescu a avut, în discursul său, un talent oratoric cu totul exceptional, o claritate şi o capacitate de sinteză care i-au adus recunoştinţa pe plan intern şi internațional. A fost înzestrat cu un har anticipativ al evoluţiei istorice, punând în dezbatere chestiuni inovatoare care şi-au dovedit peste ani eficienţa şi pertinenţa:
“Aflaţi de la mine că românii acceptă toate suferinţele, dar tot eu vă spun că ei nu vor accepta niciodată nedreptatea.”
Suferinţele şi nedreptatea poporului român au fost şi sunt încă o realitate despre care astăzi mulţi aleg să vorbească în şoaptă, tocmai datorită faptului că poporul român nu şi-a mai ales de mult timp şefi, ci doar stâpâni.
Personalitate de prim rang a României, Nicolae Titulescu a fost un om dedicat ţării sale, în ciuda eternei ostracizări cu care au fost tratate spiritele libere şi neaservite intereselor străine, spirite născute şi crescute pe pământ românesc. Orator de calibru, desăvârșit caracter şi diplomat de talie internaţională, Titulescu a fost un om al păcii, care a militat în favoarea relaţiilor cordiale cu vecinii dar şi a restabilirii relaţiilor cu Uniunea Sovietică – deşi unii i-au reproşat ca nepotrivită apropierea sa de vecinul de la Est–,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: