22 / 06 / 2024


Nicolae Ciucă îl toarnă pe Florin Cîțu – PNL va vota pentru ridicarea imunității fostului premier în dosarul vaccinurilor – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 24/11/2023

Surse liberale au declarat că PNL va vota pentru ridicarea imunității lui Florin Cîțu în dosarul vaccinurilor, instrumentat de DNA.

Nicolae Ciucă, întrebat dacă are încredere în Florin Cîțu: ”Am încredere în Justiția română. E o problemă pentru PNL în sensul în care imaginea partidului în acest caz este afectată”

Procurorii DNA au cerut joi ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă în dosarul legat de achiziția vaccinurilor anti-Covid.

Procurorii susțin că ”persoane din Guvernul României” ar fi contractat în perioada ianuarie – mai 2021 un număr mult mai mare de doze de vaccin (Pfizer și Moderna), în condițiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane.

Procurorii susțin că cei trei membri ai guvernului au cumpărat 52 de milioane de vaccinuri de care nu ar fi fost nevoie, în valoare de peste un miliard de euro, deși înainte de 1 ianuarie 2021 fuseseră contractate deja 37 de milioane de doze de vaccin.

DNA susține că achiziția a fost făcută ”cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției”.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii