17 / 04 / 2024


Nicolae Ciucă despre creșterea pensiilor: „Avem mai multe ipoteze, de la 10% la 15%, la 11%”

By redactia , in Actualitate , at 27/10/2023

* Nicolae Ciucă spune că își păstrează „partea de responsabilitate” când vine vorba despre un anunț referitor la creșterea pensiilor, pentru că „nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea așteptări, și așa sunt destul de necăjiți” * premierul a afirmat că sunt mai multe ipoteze cu privire la majorarea pensiilor, „de la 10% la 15%, la 11%” * pe de altă parte, Marius Budăi a anunțat că „de la 1 ianuarie 2023 cresc pensiile în România” și că „în termenul cel mai scurt se va decide cu ce procent vor fi majorateÎntrebat cu cât ar putea crește pensiile, premierul a explicat că există mai multe ipoteze în acest sens.
„Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea așteptări, pentru că și așa sunt destul de necăjiți, și așa au problemele pe care le știm cu toții. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. Îmi doresc foarte mult, ca prim-ministru, și nu cred că există cineva care să nu-și dorească să poată să acopere această rată a inflației prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viață activă și lucrează într-un domeniu sau altul, cetățenilor vulnerabili. Acum, în momentul de față, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat Nicolae Ciucă.Marius Budăi: „De la 1 ianuarie 2023 cresc pensiile în România. PSD a cerut minimum 10%, cu aplicabilitate imediată”Marius Budăi, ministrul Muncii, și-a luat angajamentul față de pensionari. Veniturile seniorilor României vor fi majorate cu cel puțin 10%, de la 1 ianuarie 2023.
Premierul Nicolae Ciucă (PNL) și președintele PSD, Marcel Ciolacu, susțin majorare pensiile, a anunțat Marius Budăi.
„Vă spun foarte clar, că de la 1 ianuarie 2023 (cresc pensiile – n.red.). În termenul cel mai scurt se va decide (cu ce procent vor fi majorate pensiile – n.red.) și vom face anunțul. PSD a cerut minimum 10%, cu aplicabilitate imediată. Noi vrem să discutăm transparent, pe bază de cifre, am venit cu cifrele în coaliție, după propunerea pe care am făcut-o în numele PSD, m-am bucurat că la unul dintre evenimentele de la Curtea de Conturi, președintele Marcel Ciolacu și premierul a spus că pensiile trebuie să crească. Decizia de la 1 ianuarie e luată. În discuțiile interne din partid s-a spus că e impetuos necesar (ca procentul de majorare să fie comunicat – n.red.) chiar înainte de a avea construcția bugetului de stat pe care o vom trimite în Parlamenent la dezbatere și așa cred că va fi”, a declarat Marius Budăi.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *