23 / 06 / 2021


Nicio șansă de relaxare – tot mai multe state europene prelungesc restricțiile

Până pe 27 martie persoanele nu vor putea să iasă de pe teritoriul regiunii în care locuiesc în Italia. Excepţiile…

De redactia , in Internațional , at 24/02/2021

Până pe 27 martie persoanele nu vor putea să iasă de pe teritoriul regiunii în care locuiesc în Italia.

Excepţiile vor include deplasările în interes de serviciu şi pentru urgenţe. Vizitele la membrii altor gospodării sunt posibile într-o măsură foarte limitată.
Până pe 27 martie persoanele nu vor putea să iasă de pe teritoriul regiunii în care locuiesc, a anunţat luni noul guvern al premierului Mario Draghi, aceasta fiind una dintre primele sale decizii în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, guvernul lui Draghi fiind învestit pe 13 februarie.
Excepţiile vor include deplasările în interes de serviciu şi pentru urgenţe. Vizitele la membrii altor gospodării sunt posibile într-o măsură foarte limitată.
În „zonele roşii” cu risc de contaminare ridicat, oamenilor li se cere să rămână acasă pe cât posibil. Potrivit noului decret al guvernului italian, vizitele private sunt de asemenea interzise în aceste zone până pe 27 martie.
Italia, ţară cu circa 60 de milioane de locuitori, a introdus anul trecut un sistem de evaluare a riscului de contaminare pe trei niveluri, în funcţie de rata de contaminare a fiecărei municipalităţi.
Măştile de protecţie sunt obligatorii în public peste tot în Italia. De asemenea, în această ţară este în vigoare o interdicţie de circulaţie de la zece seara.
Rata de contaminare a crescut recent pe întreg teritoriul Italiei.
Rata de reproducere, care arată câte persoane sunt infectate de fiecare persoană contaminată, a urcat la 0,99 în perioada situată între sfârşitul lui ianuarie şi 9 februarie. Obiectivul este ca această rată să fie menţinută sub 1.
Duminică, autorităţile Italiei au înregistrat alte peste 13.000 de noi contaminări în ultimele 24 de ore.
BELGIA
Guvernul belgian exclude orice relaxare a restricţiilor anti-COVID-19 în următoarea lună.
Autoritățile belgiene nu au de gând să relaxeze măsurile de resticție.
De teama propagării noilor variante ale coronavirusului, în special a variantei britanice, autoritățile din Belgia nu vor să relaxeze restricțiile, de teama unui al treilea val pandemic.
LUNI, 22 FEBRUARIE 2021, 19:33
SURSĂ: Realitatea.net
AUTOR: Iulian Budușan
„Trebuie să rămânem foarte prudenţi pentru a evita un al treilea val”, a declarat premierul belgian Alexander De Croo într-o conferinţă de presă desfăşurată luni dimineaţă. De Croo s-a exprimat în condiţiile multiplicării apelurilor, inclusiv în rândul propriei majorităţi, pentru a da perspective pentru redeschiderea HoReCa şi domeniului spectacolelor, private de orice activitate de aproape patru luni.
La rândul lor, virusologii belgieni au explicat că prudenţa este justificată mai ales prin incertitudinea cu privire la contagiozitatea noilor variante în circulaţie.
„Evoluţia lor încă nu este total previzibilă, sunt săptămâni, o lună, o lună şi jumătate care ne vor permite” să o măsurăm mai bine, a afirmat unul dintre virusologi, Yves Van Laethem, care a calificat situaţia belgiană drept „precară”. El a precizat că varianta britanică reprezintă circa ’37-40%’ din noile infecţii recenzate în Belgia, unde circulă de asemenea şi alte două variante, cea sud-africană şi cea braziliană.
Pandemia de COVID-19 a cauzat aproape 22.000 de decese în Belgia, făcând din aceasta una dintre cele mai afectate ţări din Europa, pe fondul campaniei de vaccinare lente (4,4% dintre persoanele de peste 18 ani au primit până acum o primă doză şi 2,9% ambele doze).
Restricţiile actuale, în vigoare până la 1 aprilie, includ o interdicţie de călătorie în străinătate cu excepţia motivelor esenţiale (lucrătorii transfrontalieri nu sunt vizaţi).
UNGARIA
Parlamentul ungar a prelungit luni cu încă 90 de zile starea de urgenţă decretată ca urmare a pandemiei COVID-19. Opoziţia a votat împotrivă, acuzând guvernul că a profitat de situaţie pentru a adopta măsuri care exced problema epidemiologică
LUNI, 22 FEBRUARIE 2021, 20:28
SURSĂ: Realitatea.net
AUTOR: Iulian Budușan
Astfel încât prerogativele excepţionale ale guvernului condus de Viktor Orban sunt extinse până pe 23 mai, relatează agenţiile MTI şi EFE.
Opoziţia a votat împotrivă, acuzând guvernul că a profitat de situaţie pentru a adopta măsuri care exced problema epidemiologică, precum o serie de dispoziţii care ar fi redus finanţarea primăriilor conduse de opoziţie, după cum afirmă parlamentarul socialist Tamás Harangozó.
La rândul său, Coaliţia Democratică, tot de opoziţie, a criticat decretul care autorizează folosirea oricărui vaccin anti-COVID-19 care a fost inoculat la cel puţin un milion de persoane în lume, decizie prin care este permisă în Ungaria folosirea vaccinului rusesc Sputnik V şi a celui chinez Sinopharm.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: