22 / 01 / 2022


NEWS ALERT: Noua tulpină a CORONAVIRUSULUI a ajuns și în România! UPDATE: Ce spun autoritățile – NewsAr.ro

Noua tulpină a coronavirusului, care a apărut inițial în Marea Britanie, ar fi ajuns și în România, informează Digi 24….

De redactia , in Actualitate , at 03/01/2021

Noua tulpină a coronavirusului, care a apărut inițial în Marea Britanie, ar fi ajuns și în România, informează Digi 24.
Astfel, medicii de la Institutul „Matei Balș” au confirmat pentru Digi24 că au descoperit virusul la un bărbat întors recent în țară din Marea Britanie.
Acesta avea simptome de COVID-19, a fost testat pozitiv și s-a stabilit, după analiză, că ar fi infectat cu noua tulpină – care este cu 70 la sută mai contagioasă. Analizele vor fi refăcute, pentru reconfirmarea rezultatului.
Sursa: Digi 24
UPDATE: „Sunt analizate două probe ”
Autoritățile române au luat poziție în urma apariției în mass-media a informațiilor legate de apariția noii tulpini a SARS-CoV-2 în România.
„În urma informațiilor apărute în spațiul public potrivit cărora în România noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2, ar fi fost identificată la un pacient întors recent în țară, internat la Institutul Matei Balș din Capitală, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm următoarele:
În urma unei monitorizări atente a situației epidemiologice din România și în contextul apariției unei noi tulpini a Coronavirusului SARS-CoV-2 confirmat de specialiști ca având o rată de contagiozitate mai mare în rândul populației, precizăm faptul că până în acest moment pe teritoriul României nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu această nouă tulpină.
Date fiind informațiile conform cărora la Institutul Matei Balș din București un pacient întors recent în țară ar fi infectat cu această nouă tulpină, ca o infirmare a celor vehiculate în presa scrisă, reprezentații Institutului au avut un drept la replică, precizând faptul că în acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat.
Totodată, a fost specificat faptul că în laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile, să confirme sau să infirme prezența acestei noi tulpini.
Având în vedere menținerea contextului epidemiologic și necesitatea limitării răspândirii noului Coronavirus, facem în continuare apel la respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară în vederea protejării sănătății comunităților”, arată autoritățile.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: