20 / 06 / 2021


Nemții rămân fără Sfintele Paști. Merkel a anunțat lockdown pentru încă o lună

Germania va extinde carantina pentru încă o lună, a anunțat marți cancelarul Angela Merkel. În plus, adunările şi mesele în…

De redactia , in Internațional , at 23/03/2021

Germania va extinde carantina pentru încă o lună, a anunțat marți cancelarul Angela Merkel. În plus, adunările şi mesele în aer liber, vor fi interzise în perioada 1-5 aprilie. Potrivit Institutului de Boli Infecţioase Robert Koch, numărul de cazuri per suta de mii de locuitori înregistrate în decursul unei săptămâni s-a situat la 107luni.

„Suntem într-o situaţie foarte serioasă. Numărul de cazuri creşte exponenţial şi paturile de terapie intensivă se umplu din nou”, a declarat Angela Merkel. Astfel, nemții vor sărbători Paștele catolic (4 aprilie) închiși în case, fără să organizeze întâlniri de familie cu mai mult de cinci participanţi. Totodată, Guvernul le va cere bisericilor să-şi desfăşoare slujba de Paşte online, scrie Reuters.

După o lungă serie de discuţii care s-a întins până în mijlocul nopţii, Merkel i-a convins pe liderii celor 16 state germane să înăsprească lupta cu pandemia, renunţând astfel la planul de a reporni treptate economia – un plan asupra căruia decidenţii s-au pus de acord la începutul lunii, dar pe care acum l-au respins din cauza unei creşteribruşte a numărului de cazuri.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: