24 / 06 / 2021


Nelu Tătaru: „80% dintre managerii de spitale nu au ce căuta acolo“

* Președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că 80% dintre managerii de spitale „nu…

De redactia , in Actualitate , at 06/04/2021

* Președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că 80% dintre managerii de spitale „nu au ce căuta” în aceste posturi

El a subliniat că spitalele trebuie să fie conduse de oameni „competenți”, fără intervenții politice. 
„Haideți să recunoaștem că sistemul medical românesc are nevoie de un declic. Haideți să recunoaștem că sistemul medical românesc, în acest moment, că este minister, că este în subordinea autorităților locale beneficiază de Consilii de administrație mai puțin profesioniste, numite politic. La fel nu mă feresc să repet că 80% dintre manageri nu au ce căuta acolo. Haideți să lăsăm oamenii competenți să conducă aceste unități medicale. Haideți să nu lăsăm politicul să infiltreze anumite interese, anumiți oameni, pentru a putea face un act medical de calitate”, a declarat fostul ministrul al Sănătății, la o videoconferință pe teme medicale.
Potrivit acestuia, România se află în valul trei al pandemiei cu noul coronavirus, care, deși era previzibil, pe „mulți i-a luat prin suprindere”.
„Încă suntem pe un val trei, care, poate, pe mulți i-a luat prin suprindere, dar era previzibil un val trei. Poate virulența lui este un pic cam mare. (…) A fost un an în care a trebuit ca sistemul medical să se adapteze. (…) A fost un an în care o primă jumătate a fost lipsită de politic și cred că acea primă jumătate a fost cea în care sistemul medical a avut capacitatea să înceapă o adaptare la noua situație, dar și la vechile cutume pe care le avea. (…) Astăzi, mă uit oarecum cu durere când văd că din eroi am ajuns asasini. Mă uit cu durere când știu că toți, cu mâinile goale, fără echipamente, fără materiale sanitare, fără teste, doar cu perspectiva la orizont a unui vaccin, au fost acolo”, a spus Tătaru, citat de Agerpres.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: