28 / 01 / 2022


Negocierile noii majorități întrerupte după 7 ore / Barna și Orban se luptă pe aceeași funcție | .News

Negocieri pentru funcțiile de la vârful aparatului de stat (sursa foto: Alianța USR-PLUS / Facebook) Astăzi, echipele de negociere PNL,…

De redactia , in Actualitate , at 12/12/2020

Negocieri pentru funcțiile de la vârful aparatului de stat (sursa foto: Alianța USR-PLUS / Facebook)
Astăzi, echipele de negociere PNL, USR PLUS și UDMR s-au reunit la Vila Lac pentru a împărți funcțiile în Guvern și în noul Parlament. Se pare că după 7 ore de negociere, activitatea a fost întreruptă, dat fiind faptul că USR-PLUS și PNL nu se pot pune de acord cu privire la preluarea funcției de prim-ministru și a celei de președinte al Camerei Deputaților.  
Negocierea a avut loc pe trei paliere: cel politic, cel legat de programul de guvernare și cel privitor la funcționarea majorității parlamentare.
Dacă în ceea ce privește programul de guvernare, scopul pare a fi clar, digitalizarea cu orice preț, pe celelalte două paliere, discuțiile stagnează.
USR-PLUS vrea cu îndârjire una dintre funcțiile de maximă importanță: prim-ministru sau președinte al Camerei Deputaților.
Pentru funcția de prim-ministru, alianța USR-PLUS îl propune pe Dacian Cioloș, iar pentru cea de-a doua, pe Dan Barna. În același timp, se cunoaște faptul că funcția de președinte al Camerei Deputaților ar fi deja adjudecată de fostul premier, Ludovic Orban.
Astfel, negocierile pe aceste două paliere nu au ajuns la niciun consens.
Prin urmare, într-un comunicat comun al celor trei formațiuni care urmează să facă majoritatea în Parlament, a fost anunțată sistarea negocierilor care vor fi reluate mâine.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: