23 / 06 / 2021


Natalia Gavriliţa: Avem şanse puţine pentru că suntem un Guvern anticorupţie ~ InfoPrut

Premierul desemnat, Natalia Gavriliţa, spune că echipa guvernamentală pe care o va propune săptămâna viitoare în Parlament are şanse puţine…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 07/02/2021

Premierul desemnat, Natalia Gavriliţa, spune că echipa guvernamentală pe care o va propune săptămâna viitoare în Parlament are şanse puţine să treacă testul Legislativului, întrucât este un Guvern care va lovi în corupţie şi în schemele de delapidare a banilor publici, scrie TVR Moldova.

Candidatul la funcţia de prim-ministru, Natalia Gavriliţa, spune că, deşi şi-a format o echipă de oameni profesionişti şi are un program de guvernare bazat pe depăşirea crizei economice şi pe scoaterea ţării din izolare internaţională, există şanse sporite ca acest Guvern să nu fie votat.
„Avem şanse foarte puţine, pentru că prezentăm cetăţenilor un Guvern anticorupţie, proeuropean, cu un program de guvernare serios, profesionist, care poate aduce mai multă justiţie, mai multă dreptate, mai multă bunăstare, care poate scoate Moldova din izolare internaţională”, a declarat Gavrilița în cadrul emisiunii ,,Bună seara” de la postul public de televiziune.
Totuşi, aceasta spune că toţi membrii echipei sunt gata să preia guvernarea, în eventualitatea în care Parlamentul le va da vot de încredere. În lipsa unei majorităţi parlamentare care să susţină acest Guvern, Gavriliţa spune că va recurge la mecanismul angajării răspunderii.
„În caz că vom fi votaţi, noi suntem pregătiţi să mergem hotărât prin asumare de răspundere şi prin alte instrumente, în primul rând, să ajutăm oamenii să iasă din această criză, ceea ce Guvernul nu a făcut până acum, să curăţăm instituţiile statului de oameni corupţi şi să distrugem schemele pe care au reuşit să le facă deputaţii care şi-au schimbat de 3 ori partidul”, a mai declarat Natalia Gavriliţa.
Membrii echipei conduse de Natalia Gavriliţa spun că au acceptat provocarea de a face parte dintr-un Guvern cu şanse reduse de a fi votat, pentru a forţa declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. Totuşi, ei nu exclud posibilitatea formalizării unei majorităţi parlamentare după prima tentativă eşuată de învestire a Guvernului Gavriliţa.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: