02 / 08 / 2021


NASA a făcut o descoperire incredibilă: pe Lună există mai multă apă decât se credea

Specialiștii de la NASA au făcut o descoperire incredibilă pe Lună!  Pe suprafața Lunii există apă într-o proporție mai mare decât se știa…

De redactia , in Magazin , at 21/12/2020

Specialiștii de la NASA au făcut o descoperire incredibilă pe Lună! 
Pe suprafața Lunii există apă într-o proporție mai mare decât se știa până acum, inclusiv în partea vizibilă a satelitului natural al Pământului.
Anunțul a fost făcut chiar de către cei de la NASA. Ei au explicat că este vorba de gheață aflată în foarte multe microcratere.
Observatorul Stratosferic SOFIA al NASA a confirmat, pentru prima dată, că există apă pe suprafața „luminată” a Lunii, iar această descoperire arată că apa probabil că există pe întreaga suprafață a satelitului natural al Pământului, și nu numai în zonele întunecate și reci, arată NASA.
SOFIA a detectat molecule de apă în craterul Clavius, unul dintre cele mai mari cratere lunare, vizibil de pe Pământ și situat în emisfera sudică a Lunii
Observaţiile precedente care vizau suprafaţa lunară au detectat anumite forme de hidrogen, dar nu au putut să facă distincţia între cele existente în apă şi cele prezente într-un compus apropiat din punct de vedere chimic, hidroxil (OH).

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: