04 / 12 / 2021


Municipiul Chișinău se relaxează. Ce restricții sunt ridicate începând din 1 decembrie ~ InfoPrut

Autorităţile municipiului Chişinău au decis relaxarea restricţiilor ca urmare a scăderii numărului de infectări cu Covid-19. De la întâi decembrie,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 24/11/2021

Autorităţile municipiului Chişinău au decis relaxarea restricţiilor ca urmare a scăderii numărului de infectări cu Covid-19. De la întâi decembrie, sălile de spectacol îşi vor putea relua activitatea. Şi pentru domeniul Horeca au fost eliminate o parte dintre restricțiile de desfăşurare şi organizare a evenimentelor.

Comisia Municipală Extraodinară de Sănătăte Publică a Municipiului Chişinău a decretat oficial cod portocaliu şi a decis anularea mai multor restricţii. Primarul nu a oferit detalii şi a anunţat că în scurt timp urmează a fi publicat documentul.
„Este o veste îmbucurătoare atât pentru cetățenii care își doresc revenirea la viața și activitățile de odinioară, cât și pentru toate instituțiile și agenții economici care au fost sugrumați de măsurile restrictive, neplăcute, însă atât de necesare pentru protejarea sănătății oamenilor”, a subliniat primarul general, Ion Ceban.
Pe lângă permisiunea de a se desfășura activitatea, în regim obișnuit, a teatrelor, sălilor de concert și cinematografelor de pe terioriul municipiului Chișinău, Comisia subliniază că vor fi deschise și centrele sportive, terenurile de sport și bazinele de înot, cu respectarea măsurilor de prevenire și control a infecției cu noul coronavirus.
În Chişinău se înregistrează o scădere a numărului de infectări cu Covid-19. Rata îmbolnăvirilor şi a cazurilor foarte grave rămâne însă ridicată. Sunt peste 13.000 de bolnavi dintre care aproape 300 în stare gravă.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: