24 / 06 / 2021


Municipiul Chișinău luptă pentru titlul de Capitala Europeană a Tineretului 2024 ~ InfoPrut

Municipiul Chișinău are șansa să obțină titlul de „Capitala Europeană a Tineretului 2024”, după ce Forumul European al Tineretului i-a…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 10/02/2021

Municipiul Chișinău are șansa să obțină titlul de „Capitala Europeană a Tineretului 2024”, după ce Forumul European al Tineretului i-a acceptat candidatura.

„Acum urmează runda a 2-a a competiției, care presupune selectarea unei liste scurte de până la 5 orașe de către un juriu independent, compus din reprezentanții instituțiilor internaționale și europene, precum și experți din societatea civilă, reprezentanți ai sectorului de tineret, autorităților locale și regionale și jurnaliști”, comunică Dumitru Ivanov, consilier PAS în cadrul CMC, pe pagina sa de Facebook.
Lista scurtă urmează a fi anunțată pe 9 martie 2021.
Printre orașele care candidează alături de Chișinău se numără: Batumi (Georgia), Ghent (Belgium), Istres (France), La Louvière (Belgium), Lublin (Poland), Lviv (Ukraine), Szekesfehervar (Hungary), Veszprem (Hungary), Vila Nova de Gaia (Portugal).
De înscriere s-a ocupat Centrul Municipal de Tineret Chișinău, care a fost selectat coordonator de aplicare în cadrul primei ședințe a grupului de lucru din toamna anului 2020.
Consiliul municipal Chișinău a votat un proiect de decizie la sfârșitul anului 2019 în care s-a stabilit ca prioritate pentru anii 2020-2021 depunerea candidaturii orașului Chișinău pentru titlul de Capitala Europeană a Tineretului. Proiectul a fost votat de majoritatea consilierilor municipali din Chișinău.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: