20 / 06 / 2021


Municipiile Iași și Cahul s-au înfrățit de Ziua Unirii Basarabiei cu România. Primarul Chirica: Văd în viitorul nu foarte îndepărtat oportunitatea reunificării

Municipiile Iași și Cahul s-au înfrățit de Ziua Unirii Basarabiei cu România. Un acord în acest sens a fost semnat…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 27/03/2021

Municipiile Iași și Cahul s-au înfrățit de Ziua Unirii Basarabiei cu România. Un acord în acest sens a fost semnat  sâmbătă, 27 martie 2021, la Primăria municipiului Iași. 
La manifestare au participat  primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, ÎPS Mitropolit Teofan, ES Episcop Iosif Păuleț, PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și alți invitați.
Potrivit edilului Mihai Chirica, Acordul de înfrățire între municipiile Iași și Cahul a fost aprobat de consiliile locale ale celor două orașe încă din 30 aprilie anul trecut, însă strictețea restricțiilor sanitare a amânat semnarea actului propriu-zis, până pe 27 martie, ziua în care, în anul 1918, Basarabia se unea cu patria mamă, România.
„Ne bucură foarte mult și suntem mândri că, după capitala Chișinău, Cahul este al doilea oraș din Republica Moldova înfrățit cu Iașul. (…) Dincolo de afinitățile, care vor sta la baza dezvoltării și derulării unor proiecte în domeniile cultural, economic, educațional, important este să transmitem un mesaj limpede privind dorința comună de unificare între România și Republica Moldova. Desigur, acest lucru se va produce atunci când condițiile istorice și politice vor fi favorabile”, a mai punctat primarul municipiului Iași.
Acesta a dat asigurări că Iașul va fi mereu în linia întâi a apropierii frățești cu Basarabia, fiind un oraș care își va respecta întotdeauna titlul de Capitală Istorică a României prin acțiunile de unificare pe care le întreprinde constant. „Vă rog să credeți în dorința României de apropiere față de Basarabia. Sunt multe exemple de acțiuni de solidaritate și sprijin față de Republica Moldova, cel mai recent fiind ajutorul acordat Chișinăului în lupta pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Prin urmare, sunt optimist și văd în viitorul nu foarte îndepărtat oportunitatea reunificării, la fel cum s-a întâmplat și în urmă cu 103 ani, pe 27 martie 1918.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: