15 / 08 / 2022


Muncitor român, bătut cu bestialitate de patronul olandez

O înregistrare video în care un muncitor român este bătut cu pumnii și picioarele de angajatorul său olandez a fost…

De redactia , in Internațional , at 11/11/2020

O înregistrare video în care un muncitor român este bătut cu pumnii și picioarele de angajatorul său olandez a fost dată publicității de presa din Olanda.

În imaginile care par filmate de alți români, fiul lui A. R., patronul uneia dintre cele mai mari agenții de ocupare a forței de muncă din Olanda, îl lovește brutal, cu pumnii și picioarele pe muncitorul român, care încearcă să se ferească de loviturile bărbatului, scrie gelderlander.nl.

Video-ul cu momentul în care românul este bătut a fost postat de presa olandeză.

Compania se prezintă ca fiind una dintre principalele agenții de plasare a forței de muncă din Olanda, cu peste 2.000 de persoane angajate, în principal imigranți, care ajung să lucreze în industria cărnii din această țară.
În înregistrare, agresorul este auzit spunând în repetate rânduri: ″Îți bați joc de mine?” în timp ce îi dă pumni în cap românului sau îl lovește cu piciorul în cap.
La un moment dat, un alt român se aude spunând: “Lasă-l în pace”, dar și unul care spune: “Nu te băga”.
Potrivit sursei citate, patronul companiei și tatăl agresorului, a declarant că l-a concediat pe fiul său imediat ce a căzut imaginile.
“Orice s-ar fi întâmplat, nu pot accepta cee ace a făcut fiul meu. Dar este vorba despre o problem private și nu are nicio legătură cu afacerea mea″, a declarat A.R.
Cu toate acestea, cel mai mare sindicat din Olanda a denunțat incidentul, solicitând o anchetă din partea poliției.
“Este ceva greu de urmărit. Nu sunt totuși surprins, însă sunt imagini pe care rar pe vezi înregistrate. De obicei, sunt doar acuzații verbale, care sunt respinse de cei incriminați. Toți sunt speriați, astfel că nu au curaj să mărturisească”, a declarat John Klijn, reprezentant al sindicatului.
După apariția imaginilor, compania Vion, care administrează mai multe abatoare din Olanda, a anunțat că nu va mai colabora cu firma respectivă.
sursa: ProTV

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: