24 / 09 / 2021


Muftiul Ceceniei: Macron este „teroristul nr.1 în lume” | .News

Macron și Erdogan (sursa foto: Haqeeqat TV / Youtube) Marele muftiu al Republicii Cecenia din sudul Rusiei s-a alăturat unui…

De redactia , in Actualitate , at 27/10/2020

Macron și Erdogan (sursa foto: Haqeeqat TV / Youtube)
Marele muftiu al Republicii Cecenia din sudul Rusiei s-a alăturat unui cor din ce în ce mai mare de figuri și țări musulmane care condamnă Franța pentru afirmarea dreptului de a batjocori religia după uciderea unui profesor de școală francez, relatează The Moscow Times.
Idignarea  lumii islamice a avut loc după ce președintele francez Emmanuel Macron, reacționând la decapitarea profesorului Samuel Paty din 16 octombrie de către un extremist cecen pentru că arăta elevilor desene animate ale profetului Mahomed, a jurat că Franța „nu va renunța la desenele animate”.
„Macron, ești teroristul nr. 1 din lume”, a declarat luni muftiul cecen Salakh Mezhiyev pe contul de Instagram al Consiliului spiritual cecen al musulmanilor.
„Jignindu-l pe profetul nostru, jignești pe toți profeții (pacea să fie asupra lor) și toate religiile”, a spus Mezhiyev, acuzându-l pe Macron că „a ordonat” afișarea desenelor animate ale profetului Muhammad pe „toate clădirile guvernamentale” din Franța.
Desene animate ale profetului Mahomed au fost proiectate într-adevăr asupra clădirilor guvernamentale locale din sudul Franței în urma unei slujbe de pomenire pentru Paty la care a participat Macron la Paris săptămâna trecută. Nu există nicio dovadă a afirmației lui Mezhiyev conform căreia Macron ar fi comandat afișajele.
Prezentările profetului Mahomed sunt văzute ca fiind jignitoare de mulți musulmani, dar în Franța astfel de desene animate au devenit identificate cu o mândră tradiție seculară care datează din perioada Revoluției.
Paty le arătase elevilor săi exemple de desene animate ale lui Muhammad, după ce 12 persoane au fost masacrate la revista satirică Charlie Hebdo în 2015.
Liderul cecen Ramzan Kadyrov a făcut ecou la comentariile lui Mezhiyev pe propria sa pagină de socializare, scriind că Macron „începe să arate ca un terorist”.
„Dacă numiți criminalul terorist,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: